Sortida Arxiu Historic Poblenou

Aquest cap de setmana l’Arxiu Històric de Poblenou, va fer una sortida per conèixer dues entitats del nostre barri: el Parc de Bombers de Llevant (Castella entre Pere IV i Diagonal) i el Banc de Sang i Teixits (Lope de Vega amb Taulat).
A la caserna de Bombers, que dona servei a l’àrea entre Rambla Guipúscoa, Marina i el Besòs. Ens van atendre el Tinent Lluís i el Caporal Jordi, i aquest darrer ens va explicar com és la seva feina, ens va mostrar els vehicles que utilitzen i les instal·lacions.

Curiositats:

  • Allà hi treballen 21 bombers per torn de 24 hores, dels 100 que actius cada dia a Barcelona.
  • Ells fan vida allà quan no estan ocupat-sen d’alguna emergència, mengen això que cuinen ells mateixos, tenen dormitoris, sales de formació i lleure, i un gimnàs equipat a base de donacions.
  • A Barcelona n’hi ha cinc bomberes, una d’elles a Poblenou.

Ens va mancar temps per ens-atrevir a fer servir la barra :)

a la caserna de bombers

Després, ens vam anar al Banc de Sang, on ens esperaven l’Oti i la Marta per parlar nos de la feina que fan allà. Fets curiosos:

  • Allà treballen unes 300 persones, i són al barri des de fa tres anys.
  • És l’únic banc de sang a Catalunya, i processa i conserva la sang i derivats per a tots els hospitals de Catalunya (públics y privats), això els permet estandarditzar els processos i garantir la mateixa qualitat dels hemoderivats.
  • A tot el territori a Catalunya es precisen 1000 donacions diàries per cobrir la demanda.
  • A mes de sang també treballen amb teixits (pell, òrgans…), cordó umbilical, y llet materna per a nadons prematurs y fan recerca amb cèl·lules progenitores per malalties com l’artrosi de genoll (condropaties)

Gràcies als quatre per atendre’ns i a la Pilar i al Ramón per l’organització.

Altres anys les visites van ser a entitats del barri com T-Systems, Imagina, Can Waldes i a poc a poc anem coneixent el barri.